Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitóoldal

Cikkek

A Salgótarjáni Civil Kerekasztal ülése. 2018.március.13.

2018.03.14

| Menüpont: Nyitóoldal

| Fényképek: A Salgótarjáni Civil Kerekasztal ülése. 2018.március.13.

A Salgótarjáni Civil Kerekasztal megtartotta soron következő ülését a SZÜV székházban, a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány új működési helyén. Az eseményen részt vett Huszár Máté alpolgármester. Bódi Györgyné dr. elnök nyitotta meg az ülést és tett javaslatot a napirendek tárgyalási sorrendjére amik a következők voltak:

 

1. A Civil Fórum előkészítése.

2. "A Civilek a Városért"-díj ügyében döntéshozatal

 

A tagság ezután megtárgyalta a pontokat, és hoztak döntéseket a napirendi pontokban megfogalmazottakról. Zárásként a délután hátralévő részében kötetlen beszélgetésre került sor.

img_5193.jpg

 

Az első megbeszélés, az új működési helyen.

2018.03.05

| Menüpont: Nyitóoldal

| Fényképek: „Az első megbeszélés, az új működési helyen.”

A Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány elnöke, munkatársaival megtartotta az első közös megbeszélését az alapítvány új működési helyén (Salgótarján, Munkásotthon tér 1.). Vendég volt Borók Sándor kuratóriumi tag. 
Az összejövetelen szóba került a megváltozott körülmények ismertetése , és az ezeknek való megfelelésének részletei.
Zárásként,pedig a március hónap feladatai lettek tárgyalva és kiosztva.

A civil szervezeteket az új helyen sok szeretettel várjuk, a korábbi feltételek szerint.

 

 

img_5079.jpg

 

A Salgótarjáni Civil Kerekasztal első egyeztető ülése /2018

2018.03.05

| Menüpont: Nyitóoldal

| Fényképek: Civil Kerekasztal Ülés 2018 Február

A Salgótarjáni Civil Közösségek Házában tartotta az év első egyeztető ülését a Salgótarjáni Civil Kerekasztal. 
Az alábbi napirendek szerint folyt a munka:

A 2017. évről szóló beszámoló megismerése és elfogadása.
A 2018-as év tervezése.
A Civil Fórum megrendezésének előkészítése, ami várhatóan március utolsó hetében fog megvalósulni. Ennek szokásos helyszíne a Salgótarjáni Városháza, Förster Kálmán terme.

Az elnöki beszámoló elfogadásra került a tagok javaslatainak és a kiegészítéseinek elhangzását követően. Továbbiakban a Civil Fórum megrendezésének időpontjáról, és lehetséges helyről a Civilek a Városért díj átadásáról és az előzetes feladatokról tárgyalt a kerekasztal tagsága, valamint ennek a kommunikációjáról (internet, közösségi média, élőszó).

Az Egyebek pontban a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány Elnöke, Dr. Diósiné Taracsák Judit tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az alapítvány február 28.-án új helyre költözik. Az új hely címe Salgótarján, Munkásotthon tér 1. a (SZÜV Székház) ide várják március 12.-től a szervezeteket, az alapítványokat, és a partnereiket, hogy együtt folytassák a megkezdett munkát.

A Civil Díj anyagi feltételeit 2018-ban is a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítványa biztosítja.

 

img_5004.jpg

 

Széncsata 72. évfordulója

2018.02.15

| Menüpont: Nyitóoldal

| Fényképek: 1946. évi széncsata 72. évfordulója

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nógrádi Bányász Nyugdíjas Szakszervezeti Bizottság, az 1946. évi széncsata 72. évfordulója alkalmából rendezett koszorúzási megemlékezésén vettek részt a salgótarjáni pártok, egyesületek, szervezetek megjelent tagjai.Többek közt a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány és a Bányász Nyugdíjas Alapítvány képviselői is.
Emlékeztető beszédet mondott Dániel Zoltán, alpolgármester, és Dobor István a Nógrádi Bányász Nyugdíjas Szakszervezeti Bizottság elnöke. 
Közreműködött a Zenthe Ferenc Színház Stúdiójának tagja, és a Bányász-Kohász Fúvószenekar.

"Az emlékezetes "széncsata" 1946-ban zajlott: a II. világháborút követő súlyos gazdasági helyzetben az ország bányásztársadalma vállalta, hogy az ipari termelés beindítása és a villamosenergia-ellátás helyreállítása érdekében jelentősen megnöveli az ország területén működő bányák termelését - fogalmazta meg a javaslatot a Nógrádi Bányász Szakszervezet kérésére beterjesztő gazdasági és városfejlesztési bizottság.

A 12 ezer nógrádi, s köztük salgótarjáni bányász országos viszonylatban is kimagasló termelési eredményeket ért el a rendkívül nehéz, mostoha munkafeltételek között. A termelési verseny eredményeképpen jelentősen nőtt a kitermelt szénmennyiség, hozzájárulva az akkori magyar gazdasági élet stabilizálásához, az áramellátás biztosításához, és a lakossági tüzelőanyag-ellátás javításához."

 

img_4912.jpg

 

Csapatépítő, önismereti foglalkozás 2018

2018.02.07

| Menüpont: Nyitóoldal

| Fényképek: „Csapatépítő, önismereti foglalkozás 2018”

Remek hangulatú önismereti foglalkozáson vettek részt a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány munkatársai a Civil Közösségek házában. 
Dudás Erika a tréning vezetője különböző technikákat mutatott, mellyel a mindennapi stressz helyzeteket lehet sikeresen megoldani. 
A délelőtt közös beszélgetéssel zárult.
Köszönjük Dudás Erikának az előadást és az oktatást!

 

img_4830.jpg

 

BDSZ Nógrád Megyei alapszervezete évzáró

2017.12.31

| Menüpont: Nyitóoldal

Ebben az évben a BDSZ Nógrád Megyei alapszervezete a Civil Közösségek Házában tartotta évad záró összejövetelét. Dobor István megyei elnök beszámolóját a tagok hozzászólásával kiegészítve elfogadták. A rendezvényen a partnerszervezetek is képviseltették magukat. Rabi Ferenc a BDSZ országos elnöke hozzászólásában tájékoztatta a tagságot az országos helyzetképről valamint megerősítette, hogy a bányászhagyományok ápolására és a fiatalok bevonására nagy szükség van a jövőben is. A taglétszám megtartása és a növelése fontos feladatuk lesz a következő évben minden bányász alapszervezetnek. A rendezvény vendége volt Fekete Zsolt polgármester, aki bányamentőként is dolgozott. A támogatásáról biztosította a megye alapszervezeteinek az elnökeit.Közös ebéddel zárult az összejövetel.

20171215_104610.png

 

Szakmai megbeszélés a Civil Közösségek Házában

2017.12.31

| Menüpont: Nyitóoldal

Szakmai megbeszélésre került a Civil Közösségek Házában a Halló Mentálhigénés Egyesület vezetése és a Losonci Margaréta Otthon partnerük között a 2018-ban beadandó a határon át nyúló pályázat tartalmi formai szervezésbeli feladatairól.
A két szervezet között az együttműködés több éve eredményes és folyamatos. A Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány is meghívást kapott Losoncra, amit tisztelettel elfogadtunk és köszönjük szépen.

20171214_110617.jpg

 

Civil Kerekasztal év visszatekintés

2017.12.31

| Menüpont: Nyitóoldal

Visszatekintett a Salgótarjáni Civil Kerekasztal a 2017-. évi munkájára, "fehérasztal" mellett. A Galcsik Fogadóban megtartott összejövetelen a következő év feladatairól is szót váltottak a tagok. A kötetlen beszélgetés alkalmával a jelenlévők új információkhoz jutottak.

20171212_134256.png

 

Magyar Pedagógiai Társaság Nógrád Megyei Tagozata Tisztújító Közgyülés

2017.12.31

| Menüpont: Nyitóoldal

A Civil Közösségek házában tartotta évzáró értékelő foglalkozását és tisztújító közgyűlését a Magyar Pedagógiai Társaság Nógrád Megyei Tagozata.
Fábri Béla az országos elnökség alelnöke részt vett a rendezvényen. Dr. Huszárné Kraft Valéria elnök összefoglalta az elmúlt évek eseményeit, amelyben bemutattatta tevékenységük gazdag körét.
A tagság hozzászólásaival megerősítette és kibővítette az elhangzottakat és elfogadta a beszámolót. Az elnök asszony lemondott az elnöki megbízatásáról, ahogy Szabó Istvánné alelnök szintén ugyanezt tette. Mindketten megköszönték a tagság eddig segítségét. Ezután a
a jelölő bizottság javaslatára Tóth Mariannát választotta meg elnöknek a jelenlévő tagság, Kissné Bakay Boglárkát pedig elnökségi tagnak. Fábri Béla alelnök úr méltatta a salgótarjáni csoport eredményes munkáját és sok sikert kívánt az új elnökségnek.

20171211_151358.png

 

Belszervi Betegek Salgótarjáni Egyesület, évzáró

2017.12.31

| Menüpont: Nyitóoldal

A Belszervi Betegek Salgótarjáni Egyesülete a Tarján Rendezvény Házban tartotta az évzáró összejövetelét.
Az elnöki beszámolót követően Szabó Istvánné, a Pedagógiai Társaság Nógrád Megyei egyesületének alenöke elmondta karácsonyi gondolatait a közelgő ünneppel kapcsolatban. A rendezvényen a partnerszervezetek képviselői méltattatták a BEBESE az egész évi eredményes tevékenységét. Baráti beszélgetéssel folytatódott az összejövetel.

20171211_131127.jpg