Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitóoldal

Cikkek

Fórum a Civil Együttműködés Jegyében

2017.09.25

| Menüpont: Nyitóoldal

| Fényképek: Fórum a Civil Együttműködés Jegyében 2017

A Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány Civil Közösségek Házában tartotta a „Fórum a civil együttműködés jegyében” című rendezvényét. A programot megnyitotta a házigazda alapítvány nevében, Dr. Diósiné Taracsák Judit, aki köszöntötte a vendégeket, az alapítványok és a szervezetek jelenlévő tagjait, és végül, de nem utolsó sorban Salgótarján Megyei Jogú Város képviseletében, Huszár Máté alpolgármester urat. Ezután a Finn – magyar kapcsolatok civil szemmel beszámolója következett amit Tóthné dr. Kerekes Andrea, Salgótarján Megyei Jogú Város jegyzője, és Egyed Andrásné, a Finn – Magyar Baráti Társaság elnöke, mutattak be. A folytatásban a szlovák – magyar civil barátság múltja, jelene és jövője címmel tartott előadást, dr. Egyed Ferdinánd, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat salgótarjáni elnöke. Az utolsó prezentáció pedig egy virtuális utazás volt, amire Dr. Diósiné Taracsák Judit, a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke kalauzolta el a hallgatókat.Ebben a bemutatóban egy színes, élményekben gazdag visszatekintést kaptak a vigaránói nemzetközi civil találkozó eseményeiről. Zárásként, kötetlen beszélgetéssel és büféebéddel zárult a program. Köszönönjük minden megjelentnek, hogy részt vettek a délelőtti eseményen! A fórum, a Civil Hónap keretében került megrendezésre. Támogatók: Salgótarján Megyei Jogú Város, Emberi Erőforrás Minisztériuma

 

 

 

Európai együttműködés napja

2017.09.25

| Menüpont: Nyitóoldal

| Fényképek: Európai együttműködés napja 2017

Az Európai Együttműködés Napjának megrendezésére ötödik alkalommal került sor Európa-szerte ugyanazon a napon, mind az uniós tagállamokban, mind a szomszédos országokban. E nap arra hivatott, hogy az európai régiók és országok határokon átnyúló együttműködésének eredményeit megünnepelje.

Ennek a rendezvények a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda adott teret, ahol népes számmal képviselték magukat az alapítványok, egyesültek, és a meghívott vendégek a határon innen és túlról is.

A rendezvényt Uramecz János a Mozgáskorlátozottak Egymást Segítők Egyesülete elnöke, és Huszár Máté Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere nyitotta meg. 
A program beszámolókkal, prezentációkkal, beszélgetésekkel folytatódott, majd közös játékkal, tapasztalatcserével zárult.

Köszönjük a meghívást a szervezőknek !

 

"Idősek Akadémiája" őszi évadnyitó.

2017.09.21

| Menüpont: Nyitóoldal

| Fényképek: "Idősek Akadémiája" őszi évadnyitó.2017

"A szoros társas kapcsolatokban élő emberek több gondot fordítanak egészségi állapotukra. Aki törődnek egymással, azok figyelme kiterjed egymás egészségére is."

Manfred Kets De Vries

 

Színvonalas programra kapott meghívást a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány.

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Salgótarjáni Idősügyi Tanács, Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviselete a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban rendezte meg, az „Idősek Akadémiája” őszi évad megnyitóját. A rendezvény szorosan kapcsolódott a „Civil hónap” program sorozatához.

„Szép korban is egészségesen!” jelmondattal - anyajegy és szájüregi szűrések folytak a Balassi Bálint Megyei Könyvtár földszinti tereiben.

A program 16.00 órakor az Egészségklub előadásával folytatódott: „Az elektroszmog és az egészség”. Bandur Dániel munkavédelmi szakmérnök prezentációja arra hívta fel a figyelmet, hogy milyen láthatatlan veszélynek vannak kitéve az idősek. A program ezután kötetlen beszélgetéssel zárult.

A szűrések és az előadás a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete szervezésében történt.

Köszönjük a meghívást, nagyon örülünk, hogy egy ilyen hasznos, és érdekes rendezvényen vehetünk részt.

 

Civil Információs Centrum, szakmai továbbképzés

2017.09.15

| Menüpont: Nyitóoldal

| Fényképek: Civil Információs Centrum szakmai továbbképzés

A Salgótarjáni Civil Közösségek Házában folytatódott a „Civil hónap” programsorozata. A Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány képviseletében Dr. Diósiné Taracsák Judit elnökasszony, és Vadasi Zsuzsanna a Civil Információs Centrum irodavezetője nyitotta meg a fórumot. Ezután Gajdár Istvánné, a Civil Gazdasági Tanácsadó Egyesület elnökasszonya tartott egy szakmai továbbképzést a megjelent alapítványoknak, és egyesületeknek. Fő téma az ügyfélkapu és annak újításai voltak. A rendezvény kötetlen beszélgetéssel zárult.

Köszönjük a megjelent vendégeinknek a megtisztelő figyelmüket!

 

Kutatók éjszakája 2017

2017.09.11

| Menüpont: Nyitóoldal

| Fényképek: TIT

kitoltott-helyszin_plakat_sablon_2017_001.jpg

 

2017 Civil hónap sajtótájékoztató „Civilek és a partnerség

2017.09.10

| Menüpont: Nyitóoldal

| Fényképek: 2017 Civil hónap sajtótájékoztató „Civilek és a partnerség

"...Akkor ez egy csokor, egy színes csokor. Hiszen a civil szervezetek egész évben működnek. Sajátos rendjük és elképzeléseik szerint. S akkor ebben a csokorban összeszedik és összegyűjtik, mindazokat, amivel még gazdagíthatják a salgótarjáni civil közéletet, és a tapasztalatcserén túl, élménygyűjtés köztük levő kapcsolatok megerősítése is van ebben a hónapban..." - mondta Dr. Diósiné Taracsák Judit a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány elnökasszonya, a „Civil hónap” sajtótájékoztatóján, amit Bódi Györgyné Dr. a Salgótarjáni Civil Kerek elnökasszonyával együtt tartottak a Civilek Házában. A találkozó témája pedig, a következő gondolatok köré épült fel. „2017 szeptemberében a Salgótarjáni Civil Kerekasztal együttműködve Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatával, más civil szerveződésekkel, intézményekkel, ismét megrendezi a CIVIL HÓNAP programsorozatát. A korábbiakhoz hasonlóan nem ragaszkodunk szigorúan a naptárhoz és lesznek augusztus utolsó hetében és október első hetében is csatlakozó programok. Arra törekszünk, hogy a hagyományok megőrzésével egy időben most egy-egy hétnek legyen meghatározó jellegű programja. Így talán nem sűrűsödnek össze a civil programok, a civil szervezetek további bemutatkozására, tapasztalatcserére, a civil aktivitás megerősítésére adunk módot. „ Továbbá kiemelték, hogy a korábbi évek három napos programjából, már jelenleg egy hónapos rendezvénysorozatra kerül sor, amire már nemcsak a városi, megyei hanem, országos civil szervezetek, alapítványok teszik tiszteletüket. Mindenkit sok szeretettel várnak a programok szervezői ! A programok térítésmenetesen látogathatóak.

 

Civil Hónap megbeszélés az SCKA irodájában.

2017.09.10

| Menüpont: Nyitóoldal

| Fényképek: 2017 Civil Hónap megbeszélés az SCKA irodájában.

Szeptember hónapban kerül megrendezésre a "Civil Hónap" rendezvénysorozata. Erről tartott egy remek hangulatú megbeszélést, a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány dolgozóinak, Dr. Diósiné Taracsák Judit elnökasszony. Az alapítvány munkatársai már lelkesen várják a rájuk váró feladatokat, hisz tudják, hogy ez az év legrangosabb és legfontosabb eseménye. / Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt, kérjük hogy vegyenek részt a civil szervezetek programjain!

 

A Civil Kerekasztal nyárvégi megbeszélése

2017.08.31

| Menüpont: Nyitóoldal

| Fényképek: 2017.08.28 A Civil Kerekasztal nyárvégi megbeszélése

A Salgótarjáni Civil Kerekasztal, a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány, és a Palóc Hálózati szövetség a Civilek Házában tartott megbeszélést. 
Az összehívás témája a szeptember hónapban megrendezésre kerülő, "Civil Kerekasztalok Országos Találkozója Programja" volt.
A házigazda szerepét betöltő civil szervezetek jelenlévő tagjai, megbeszélték a soron következő feladatokat és célokat, a programokat rögzítették.
Az esemény az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Nemzeti Együttműködési Alap segítségével kerül megrendezésre.

logos.jpg

 

A Zagyvapálfalvai Nyugdíjas Bányász Alapszervezet Társadalmi munkája

2017.08.31

| Menüpont: Nyitóoldal

| Fényképek: „Társadalmi munka 2017.08.28.”.

A Salgótarjáni Arany János Általános Iskola tanulói és pedagógusai megint rendezett környezetben kezdik meg a soron következő tanévet. A Zagyvapálfalvai Nyugdíjas Bányász Alapszervezet tagjai ugyanis hagyományőrző módon, társadalmi munkában tették rendbe az udvart és az intézmény területét, az éves vállalásuknak megfelelően. Ebben a munkában részt vettek a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány munkatársai is, akik segítettek a szervezet klub szobájának a kipakolásában.
A Zagyvapálfalvai Nyugdíjas Bányász Alapszervezet tagjai, és a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány munkatársai, sikerekben és eredményekben gazdag tanévet kívánnak az iskola diákjainak, tanárainak, és munkatársainak.

 

Adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatásra civil szervezetek részére 2017.

2017.07.24

| Menüpont: Nyitóoldal

Pályázati kiírás kódja NEA-MA-17-N
Cél Adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatásra civil szervezetek részére 2017.
Döntéshozó Mobilitás és alkalmazkodás kollégium
Kezelő EMET
Beadási határidő 2017.08.21.
Kiíró rendszerében a pályázat kiírás url-je HTTPS://EPER.EMET.HU/PALY/PALYBELEP.ASPX
Keretösszeg 37 088 592 HUF
Pályázaton elnyerhető összeg 500 000 HUF
Pályázók köre egyesület, alapítvány, szövetség
Kiírás
LETÖLTÉS
Útmutató
LETÖLTÉS
Elszámolási útmutató
LETÖLTÉS