Nagy Ferencné kuratóriumi tagról

15eves051.jpg                In memoriam
               Nagy Ferencné

Nagy Ferencné, Terike, Salgótarján civil életének meghatározó szereplője volt. Nyitott személyiségéből adódóan kapcsolatteremtése példaértékű volt a helyi, a megyei, sőt országos civil szervezetekkel. Véleményét őszintén kifejtette a civil közéletet érintő kérdésekben, javaslatai figyelemre méltóak voltak és előre mutatóak. Minden megnyilvánulásából a jobbító szándék, a biztatás áradt.

Soha nem zárkózott el a segítséget kérőktől. Minden lehetőséget megragadott a kapcsolatépítésre és a kapcsolatok fenntartására. Fáradhatatlan volt a tervező és a szervező munkában. Képzések, kiállítások, fórumok, kerekasztal beszélgetések, kulturális rendezvények, táborok szervezésének sokasága fémjelzik munkásságát.

Szívügyének tekintette a fiatal tehetségek felkutatását, számukra bemutatkozási lehetőség biztosítását. Olyan ember volt, aki mélyen elkötelezte magát az idős emberek érdekeinek képviseletében, a generációk közötti kapcsolatépítésben és megőrzésben. Nagyon fontosnak tartotta, hogy a fiatal korosztály megismerje és megszeresse az önkéntes civil tevékenység örömét, hasznosságát, legyen utánpótlás az elkövetkezendő évekre.

Programok, rendezvények sokasága fűződik nevéhez, amelyekben kezdeményező, szervező, kivitelező szerepet vállalt.

Mint munkatárs, őszinte, a rendet, a fegyelmet kedvelő volt. Határozottsága, kitartása magával ragadta mindazokat, akik részt vállaltak vele a közös munkában. Szívesen adta tovább tapasztalatait előadásokon és publikálás formájában.

A Sréter Ferenc Népfőiskolai Egyesületnek több mint két évtizede elkötelezett tagja, majd vezetője volt. Az a kohéziós erő, ami az egyéniségéből fakadt, olyan közösséget formált és tartott fenn, amely országos hírnévre tett szert.

Nagy felelősséggel vállalt közszereplést, elévülhetetlen érdemeket szerzett a Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviseletének alelnökeként, a Salgótarján Megyei Jogú Város Idősügyi Tanács tagjaként, a Salgótarjáni Civil Kerekasztal alelnökeként és a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának tagjaként. Időt, erőt, energiát nem kímélve, a közjaváért munkálkodott több évtizeden keresztül, haláláig.

Saját gondjait, problémáit magánügyként kezelte, soha nem terhelve ezzel környezetét. Halkan, nagy lelkierővel, türelmesen viselt betegséget követően távozott körünkből. Nem búcsúzott tőlünk, lelkiekben velünk maradt. Mindaz, amit megalkotott, érték mindannyiunk számára, ő, pedig példaképünk.